Det Siellandske Clerisie Eller Efterretning Om De Biskoper, Provster, Præster Og Andre Geistlige, Som Fra Reformationens Tid Indtil Vore Tider Haver Levet Og Lært Udi Kirker Og Skoler I Siellands Stift Og Underliggende Provintser

ZWERGIUS, DETL. GOTTH:  [ Bognummer: 166793 ] Afdeelt i trende Tomer. Med Høiædle og Høiærværdige Herr Biskop Ludvig Harboes Fortale, Og med mueligste Flid sammenskrevet. Første bind [Det udkomne]. Kbhvn.: Glasings Efterleverske 1754. Med træskårne vignetter og initialer samt med udfoldelige genealogiske tabeller. [12] + 108 + 861 + [3] s. De sidste blade med svag skjold i øverste margin, ellers velholdt eksemplar indbundet i samtidigt let slidt hellæder med rig rygforgyldning.
"Zwergius arbejde udmærker sig i høj grad ved grundighed, nøjagtighed og fuldstændighed, ved historisk opfattelse og sundt judicium. Endnu i dag må det betegnes som et kildeskrift af høj rang både til den specielle gejstlige personalhistorie og kirkehistorien, og med rette bliver det atter og atter citeret." [Bjørn Kornerup]. Forfatteren var sognepræst i Slangerup. Hans desværre uafsluttede værk er af betydelig personalhistorisk interesse. Dette eksemplar har tilhørt Søren Niclas Johan Bloch, der var født i Middelfart og endte sine dage som professor og rektor ved Roskilde Kathedralskole. Bibl. Danica III, 940.
Pris DKK 2.500,00
Denne bog er desværre ikke på lager mere